Hoe werken de slaapsystemen?

Flowsystemen bestaan uit een raamwerk waarin aan de binnenzijde van de lange kanten banden zijn gemonteerd die over steunpunten rollen.

Het zijn 3 banden aan iedere zijde die afzonderlijk instelbaar zijn en respectievelijk de schouders, het bekken en de benen ondersteunen. Op deze banden rust een vrij bewegende bodem met schotels (flowform) of met latten (interflow), bestaand uit 9 elementen.

interflow handverstelflowform handverstelbaar

Wanneer een element wordt belast door een heup- of schouderpunt, zal dit element zich naar beneden verplaatsten en de druk wegnemen. De naastgelegen elementen zullen omhoog gaan en de lage rug, taille en knieën ondersteunen, precies zoveel als de lichaamsbouw vraagt.

Wanneer van houding wordt veranderd, wordt de druk weer op een andere manier weggenomen en stelt het systeem zich opnieuw in. U merkt daar niets van, dat gaat geluidloos en automatisch.

systeemwerking

Het is een bijzondere ervaring te voelen hoe uw lijf weer op een natuurlijke manier wordt gedragen en ondersteund, zonder dat het vastligt in traagschuim of voorgevormde holtes of bulten van hoger- lager ingestelde latten en zachtere of hardere vering. Gemakkelijk veranderen van houding, schouders en heupen die volop de ruimte hebben en niet meer afknellen en altijd, tot in lengte van jaren de mogelijkheid hebben om uw systeem naar behoefte aan te passen. Er is geen deining, geen geforceerde ondersteuning en geen druk, er is alleen maar natuurlijke…..rust. Daarom noemen we dit ook wel zwevend slapen.

This post is also available in: Deens, Engels, Duits