Waarom Flowsleeping?

flowsleeping-animatie-3

Op de eerste plaats verandert de ondersteuning van een Flowsleeping slaapsysteem altijd als U van houding veranderd en past zich dus telkens opnieuw aan Uw lichaamsvorm aan. Belangrijk bij alle ligmeubilair dat U gebruikt, is, dat het nooit belemmerend mag zijn voor Uw beweeglijkheid. Het lijkt erop alsof veel lig- en zitmeubilair gemaakt word voor poppen en niet voor mensen.

Zo treft u vaak matrassen aan waarin meerdere hardere en/of zachtere delen worden geplaatst, computergestuurde latinstellingen, viscoelastisch PU schuimen waar Uw lichaamsvorm in gegoten zit en een aantal voorgeprogrammeerde varianten meer. Kennelijk met de bedoeling om u zo onbeweeglijk mogelijk te “ondersteunen”, om poppen van u te maken.

Altijd passend op uw lichaam


flowsleeping-animatie-2Gescheiden instelbare zones

Flowsleeping slaapsystemen hebben altijd gescheiden instelbare zones, voor het schouderdeel, heupen en benen. Als U wat zwaarder bent op buik en heupen zakt bij U bij de meeste systemen op die plaats wat verder weg hetgeen funest is voor Uw zijhouding. Matrassen en lattenbodem fabrikanten vangen dat op door op die plaats Uw ligsysteem stugger te maken, hetgeen tot gevolg heeft dat er meer druk ontstaat op Uw huid, spieren en botten. Bij het FlowForm systeem kunnen de eventueel zwaardere delen van het lichaam de lichtere niet beïnvloeden, en wordt het systeem niet harder gemaakt maar er wordt meer ruimte gecreëerd. Verticale druk wordt horizontaal gespreid.

flowsleeping-animatie-1Opgebouwd uit natuurlijke materialen

Het deel waarmee U rechtstreeks in kontakt komt, (de matras) is altijd opgebouwd uit natuurlijke materialen. Een mens wisselt vocht, warmte en statische electriciteit uit met zijn omgeving of met de materialen waarmee hij/zij zich omhult. Dat zijn zeer belangrijke funkties, alle drie en het is goed dat deze processen op een geleidelijke en natuurlijke manier plaatsvinden. Alleen natuurlijke materialen doen dat. Als U een slaapsysteem kiest, bedenk dan dat de mogelijkheid bestaat dat U zich meer dan 30000 uren, 8 uren per etmaal verpakt in polyethers, pvc zakken met water en verwarming en rollen staaldraad.

Grote mate van ontspanning

Erg belangrijk in onze FlowSystemen is, dat ze weinig vering kennen. Dat klinkt wellicht een beetje vreemd, omdat we om ons heen bijna niets anders zien dan op elkaar gestapelde veren pakketten in boxsprings met daar bovenop nog vaak een topmatras.

Een veer moet altijd worden ingedrukt door de “uitstekende” delen van het lichaam zoals b.v. schouders en heupen, schouderbladen en billen, knieen en ellebogen. Het indrukken van een veer veroorzaakt altijd een toenemende tegendruk en die tegendruk klopt nooit helemaal. Als U op Uw zij ligt zal er tamelijk veel druk worden uitgeoefend op schouder en heup en als U op Uw rug ligt zal dat op beide plaatsen weer anders zijn. Heel veel mensen klagen over lage-rug spierpijn wanneer ze wat langer in bed blijven liggen en vaak heeft dat te maken met een soort “afweerspanning” van de grote rugspieren door een abnormale tegendruk. De grote mate van ontspanning die mensen onmiddellijk voelen op een FlowSysteem zit hem in het feit dat er geen onregelmatige tegendruk is, maar dat het systeem zich meteen helemaal instelt op de natuurlijke lichaamsvorm van de gebruiker. Het is een ongekende weldaad voor Uw gehele lijf die U bij geen enkel ander slaapsysteem op deze wijze zult ervaren.

Flowsleeping slaapsystemen zijn nooit dwingend in houding of vorm. Er worden geen matrassen toegepast met zones of viscoelastisch-schuim en geen voorgeprogrammeerde lattenverhogingen of –verlagingen. Elke voorgeprogrammeerde houding of vorm in matrassen of lattenbodems is dwingend. FlowForm bodems worden alleen ingesteld op de mate van beweegelijkheid die nodig en nuttig is voor aanpassing en ondersteuning van de lichaamsvorm. Elke Flowform is zelfregulerend in z’n ondersteuning en klopt altijd bij elke houding.  U bepaalt zelf de mate van beweeglijkheid en ondersteuning van het systeem.

This post is also available in: Engels, Duits